Let’s go for a sleigh ride!

“Sleigh Ride” is een lichte orkestklassieker gecomponeerd door Leroy Anderson, die vreemd genoeg zijn inspiratie voor het nummer kreeg tijdens een hittegolf in juli 1946. Het werd voor het eerst uitgevoerd door de Boston Pops onder leiding van Arthur Fiedler op 4 mei 1948.

Het nummer kreeg tekst van Mitchell Parish in 1950 en werd vervolgens opgenomen door de Ronettes in 1963 voor Phil Spector’s “A Christmas Gift for You.” De opname bereikte #8 in de Hot 100 in 2023, waarmee het de tweede hoogste hit werd voor de groep in de VS. Opvallend zijn de bekende achtergrondvocalen en de geluiden van paardenhoeven en zweepslagen, gereproduceerd door percussie en trompet.

“Sleigh Ride” staat hoog op de lijst van meest uitgevoerde nummers volgens de American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP) en werd tussen 2009-2012 uitgeroepen tot het populairste kerstmuziekstuk in de VS. De opname van Leroy Anderson blijft de meest geliefde instrumentale versie, terwijl Johnny Mathis de meest populaire vocale versie heeft. (Bron: Wiki)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.