Breakout with Swing Out Sister

“Breakout” is een nummer van de Britse band Swing Out Sister. Het werd uitgebracht in 1986 als de tweede single van hun debuutalbum “It’s Better to Travel”. Het nummer werd geschreven en uitgevoerd toen de groep nog een trio was en werd een van hun grootste hits.

Het bereikte de vierde plaats in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten steeg het in 1987 naar de zesde plaats op de Billboard Hot 100 en de eerste plaats op de Adult Contemporary. Het nummer leverde ook een Grammy Award-nominatie op voor Beste Pop Vocal Performance door een Duo of Groep.

Een interessant feit is dat zangeres Corinne Drewery het nummer schreef terwijl ze herstelde van een schedelbreuk na een paardrijongeval. Swing Out Sister had een deal voor twee nummers met Mercury Records, en het eerste nummer had geen impact op de hitlijsten. Mercury zei dat de band de tweede demo op de volgende maandagochtend moest inleveren of het risico liep te worden gedropt, waardoor de band “Breakout” onder stress componeerde. Dit beïnvloedde de tekst, evenals Drewery’s wens om haar dagbaan als modeontwerper op te geven en zangeres te worden. (Bron: Bing Ai)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.