We believe in Cher

In de Number One Show van deze week luister je naar het grootste succes van de Amerikaanse zangeres Cher. Die bracht in 1998 “Believe” uit. Het  is nog steeds de best verkochte single van een vrouwelijke solo-artiest.

En dan te bedenken dat de demo van het nummer maanden bij de de platenmaatschappij bleef rondslingeren. Nadat er opnieuw een paar componisten naar hadden gekeken en ook Cher zelf werd het uitgebracht. Het nummer werd beroemd omdat een baanbrekend gebruik werd gemaakt  van de audioverwerkingssoftware Auto-Tune om de stem van Cher te vervormen, wat een robotachtig effect creëerde. Dit werd later veel nagebootst en werd bekend als het “Cher-effect”.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.