Alleen maar klassiekers zoals Crocodile Rock

Elton John, die eigenlijk Reginald Kenneth Dwight heet, wilde met Crocodile Rock een nostalgische rocksong schrijven. Uiteindelijk werd het volgens hem een combinatie van veel stijlen.

Elton John had een moeilijke jeugd gehad in het Engelse Pinner, waar hij op 25 maart 1947 geboren werd. Hij had een moeilijke relatie met zijn vader, die hem alles verbood. Ook voetballen in de tuin, omdat dan misschien de rozen wel vernield werd.

Toen hij 10 jaar was gingen zijn ouders scheiden. Hij had toen al zes jaar pianoles achter de rug. Zijn moeder stimuleerde zijn spel, onder andere door hem naar Elvis Preseley’s Heartbreak Hotel te laten luisteren. Toen hij elf was won hij al toegang tot de Royal Academy of Music en drie jaar daarna vormde hij zijn eerste band. Uiteindelijk leidde dit alles in februari 1973 tot deze nummer 1 hit in de Verenigde Staten.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.