Dermot Kennedy swings on Hit100

Dermot Joseph Kennedy, geboren op 13 december 1991, is een Ierse zanger en songwriter. Hij is bekend van zijn singles uit 2019 zoals “Outnumbered” en “Power Over Me”, zijn single “Giants” uit 2020, en zijn bijdrage aan de single “Paradise” van Meduza in 2020.

Dermot Joseph Kennedy groeide op in Rathcoole, County Dublin, Ierland. Hij begon op 10-jarige leeftijd met gitaar spelen en op 14-jarige leeftijd met het schrijven van liedjes, maar nam muziek pas serieus op 17-jarige leeftijd. Zijn ouders steunden zijn muzikale interesse en zijn moeder regelde dat hij klassieke muziek kon studeren aan de Maynooth University.

Straatoptredens

Zijn muzikale carrière begon officieel op 17-jarige leeftijd, toen hij begon met straatoptredens. Na jaren in de muziekindustrie te hebben doorgebracht, brak hij door in zijn midden twintig. Hij trad op in verschillende grote steden zoals Dublin en Boston. In 2015 plaatste hij het nummer “An Evening I Will Not Forget” op Spotify, waarmee hij een breed publiek bereikte. Kennedy toerde door de VS, Australië en Europa en speelde op grote festivals zoals Coachella en Lollapalooza.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.