Snerpende gitaren en Eric Clapton

“Layla” is een iconisch nummer uit 1970, geschreven door Eric Clapton en Jim Gordon. Het nummer werd oorspronkelijk uitgevoerd door de band Derek and the Dominos. Geïnspireerd door de Perzische liefdesroman “Layla and Majnun”, vertelt het nummer het verhaal van onbeantwoorde liefde en hartzeer.

Het wordt gekenmerkt door Clapton’s krachtige gitaarriffs en emotionele vocalen. De beroemde gitaarsolo is een van de meest herkenbare in de rockgeschiedenis. “Layla” bereikte in 1972 de top tien in de VS en het VK. De tijdloze aantrekkingskracht van het nummer heeft het tot een van de meest geliefde en invloedrijke rocknummers aller tijden gemaakt. Het staat hoog in vele lijsten van de beste rocknummers en blijft een favoriet onder fans van alle generaties.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.