Waar kwamen de Les Humphries Singers vandaan?

Hoewel je het misschien niet zou verwachten komen de Les Humphries Singers uit Duitsland. Ze zijn vernoemd naar de in 1940 geboren Britse dirigent Les Humphries.

Die begon zijn muzikale loopbaan in het leger, waar hij regelmatig piano speelde. Toen hij op een gegeven moment naar Hamburg verhuisde richtte hij zijn eigen koor op in de hoop daarmee succes te hebben. Hij liet zich bij zijn muziek inspireren door gospelsongs en de musical Hair.

Met To my fathers house scoorde hij in 1970 de eerste van zijn in totaal zes Top 40 hits. Het was een bewerking van een stokoude Amerikaanse Gospelsong, maar het succes was groot. Dit nummer stond zes weken op nummer 1 in Nederland.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.