Dit deed Cliff Richard toen hij nog jong was

Cliff Richard’s tijdloze hit “We Don’t Talk Anymore” blijft een iconisch stukje muziekgeschiedenis, nadat het in augustus 1979 vier weken lang op de eerste plaats van de UK Singles Chart stond. Gemaakt door Alan Tarney en geproduceerd door Bruce Welch, ritmegitarist van The Shadows, markeerde dit nummer Richard’s triomfantelijke terugkeer naar de nummer één positie na meer dan een decennium.

Tarney schreef het nummer oorspronkelijk met de bedoeling voor zijn band, de Tarney/Spencer Band. Toen Welch echter een demo hoorde tijdens een opnamepauze met Charlie Dore, herkende hij het potentieel en pleitte hij er meteen voor dat Richard het zou zingen. Het nummer werd snel opgenomen in mei 1979 en diende als een standalone single die de kloof tussen de albums van Richard overbrugde.

“We Don’t Talk Anymore” blies niet alleen Richards carrière nieuw leven in, maar verstevigde ook zijn internationale bekendheid door in heel Europa de hitlijsten aan te voeren en in de Verenigde Staten de zevende plaats op de Billboard Hot 100 te bereiken. Deze prestatie verstevigde Richard’s status als de eerste artiest die met zijn muziek de Hot 100 top 40 in vier opeenvolgende decennia wist te bereiken (Bron: Wikipedia)

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.