Hoe Cat Stevens de Tremeloes aan een hit hielp

Het iconische nummer “Here Comes My Baby” is oorspronkelijk geschreven door de Britse singer-songwriter Cat Stevens en werd wereldwijd bekend dankzij de uitvoering door The Tremeloes in 1967.

Het verhaal achter het nummer begint wanneer Stevens, destijds op zoek naar een platenlabel, zijn demo van “Here Comes My Baby” aan producer Mike Hurst laat horen. Hoewel Hurst onder de indruk is, slaat het nummer niet meteen aan bij een platenmaatschappij. Uiteindelijk wordt het op de plank gelegd ten gunste van het meer veelbelovende “I Love My Dog”. Niettemin zou “Here Comes My Baby” later verschijnen op Stevens’ debuutalbum “Matthew and Son”, uitgebracht in maart 1967.

De versie van Stevens is opmerkelijk omdat het nummer pas in 1998 voor het eerst werd gebruikt in de film “Rushmore” van Wes Anderson, na Stevens’ bekering tot de islam in de late jaren 70. Nadat Stevens zijn versie op de plank had gelegd, nam de beatgroep The Tremeloes het over. Hun versie, enigszins verschillend van het origineel qua tekst en ritme, werd een hit vóór de release van Stevens’ album.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.