Let it all blow om dansend het weekend in te gaan

De single ‘Let it all blow’ was oorspronkelijk niet bedoeld als de A-kant van de 7-inch single. De band en platenlabel waren meer gefocust op de track ‘Joystick’. Echter, radiostations omarmden ‘Let it all blow’ en het werd onverwachts een grote hit.

De titel van het nummer is afgeleid van een uitdrukking die de bandleden gebruikten om te zeggen dat ze zich geen zorgen moesten maken. De Dazz Band, afkomstig uit Cleveland, Ohio, had al enkele hits gehad, maar “Let It All Blow” bracht hen naar een nieuw niveau van roem en erkenning. Het nummer bereikte de top van de charts en werd al snel een klassieker in de funk- en R&B-wereld. Deze week te beluisteren op Hit100!

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.