Wie kent de meezingers van de Dizzy Man’s Band nog?

Dizzy Man’s Band, afkomstig uit Zaandam, was een bekende Nederlandse pretpopgroep met Jacques Kloes als voorman. De band brak door in 1970 met hun aanstekelijke hit “Tickatoo”, die een herkenbare melodie leende van Creedence Clearwater Revival’s “Down On The Corner”. De invloeden van blazersrockgroepen zoals Blood, Sweat & Tears waren duidelijk merkbaar, zoals te horen was in nummers als “A Matter Of Facts”.

Andere bekende nummers van de groep waren onder meer “Jumbo”, “Mickey Mouse”, “Rio”, “The Show” en “Mony the phoney”. Opvallend was de tweetalige medley van de laatste twee nummers, gebruikt als reclame voor een bank. In 1975 scoorde de band opnieuw met “The Opera”, een nummer dat opviel door zijn Pavarotti-achtige intermezzo’s en gebaseerd was op ‘Leichte Kavallerie’ van Franz von Suppé.

Laatste optreden

Na hun ontbinding in 1983 kwam de Dizzy Man’s Band weer bijeen voor de Goud van Oud-concerten van Veronica. In 2009 werden er opnieuw concerten gegeven. In 2020 werd een nieuwe versie van de Dizzy Man’s Band opgericht, genaamd Dizzy Man’s Band 2.0, met slechts twee voormalige bandleden, saxofonist Bert Ramaakers en trompettist Jan Doedens. Het debuutoptreden van deze groep vond plaats op 2 september 2022 tijdens het Høkersweekend, een jaarlijks evenement voor fans van Normaal.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.