Het nummer dat Cher niet durfde te zingen…

“The Night the Lights Went Out in Georgia” is een zogenoemde Southern Gothic murder ballad, geschreven in 1972 door songwriter Bobby Russell en voor het eerst opgenomen door zijn toenmalige vrouw, zangeres, komiek en actrice Vicki Lawrence.

Niemand anders wilde het zingen. Het werd nog aangeboden aan Cher, maar die was bang dat het haar zuidelijke fans zou afschrikken. Het lied gaat over twee moorden: op een vrouw die overspel pleegt en haar minnaar. Het eindigt er mee dat een man onterecht veroordeeld wordt voor 1 moord. Het lied waarschuwt dan ook voor het rechtssysteem in Zuidelijke staten.

Dat is de nacht dat ze een onschuldige man ophingen Nou, vertrouw je ziel niet toe aan een zuidelijke advocaat uit de achterbuurten. Want de rechter in de stad heeft bloedvlekken op zijn handen, zo luidt de tekst. Deze week is het nummer te beluisteren in de Number One Show.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.