Let’s get dancing this weekend

Kool & The Gang, een Amerikaanse funk/disco-band, bracht decennialang een ongeëvenaarde energie naar de muziekscene. De band, opgericht door tienerbroers Robert en Ronald Bell in de jaren 60, evolueerde van de Jazziacs tot Kool & The Flames, en uiteindelijk tot het iconische Kool & The Gang.

Hun eerste successen kwamen in de vroege jaren 70, met hits als “Jungle Boogie” en “Hollywood Swinging”. Maar het was pas met de toevoeging van leadzanger James “JT” Taylor in de late jaren 70 dat de band een ongekende populariteit bereikte. Nummers als “Ladies’ Night”, “Celebration” en “Get Down on It” domineerden de hitlijsten en katapulteerden de band naar internationale roem.

Live Aid

Hoewel de band in de loop der jaren veranderingen doormaakte, bleef hun muzikale erfenis voortleven. Ze traden op tijdens historische evenementen zoals Live Aid in 1985 en ontvingen erkenning, waaronder een ster op de Hollywood Walk of Fame in 2015.

Helaas heeft het succes ook zijn tol geëist. In de loop der jaren zijn enkele van de oorspronkelijke leden van de band overleden, waaronder gitarist Claydes “Charles” Smith in 2006, en saxofonist Dennis “D.T.” Thomas in 2021. Drummer George Brown voegde zich bij dit trieste lijstje in 2023, na een strijd tegen longkanker.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.