Weekend-anthem Come and get your love

“Come and Get Your Love” is een nummer van de Amerikaanse rockband Redbone. Het werd oorspronkelijk uitgebracht als een promotietrack onder de naam “Hail” en verscheen later op hun vijfde album, Wovoka (1973), onder de huidige naam. Geschreven en geproduceerd door bandleden Pat en Lolly Vegas, is het een van de succesvolste singles van de band.

De single is aanzienlijk korter, terwijl de albumversie een langzaam inleidend gedeelte bevat, plus een langer herhaald stuk. De meeste radiostations spelen dit laatste zelden. Het nummer heeft een prominente rol voor elektrische sitar.

Een kortere DJ-edit van de singleversie onderscheidt zich voornamelijk door een leadzang. Tijdens de periode dat sportverslaggever George Michael disc jockey was op de New Yorkse WABC radio van september 1974 tot november 1979, begon hij zijn vrijdagavondshow regelmatig met dit nummer, dat hij het “weekend volkslied” noemde.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.