Hoe met een liefdeslied de val van de Berlijnse muur werd gevierd

“Reunited” van Peaches & Herb is een klassiek liefdeslied. Het nummer werd geschreven door Dino Fekaris en Freddie Perren, die ook verantwoordelijk waren voor andere populaire nummers uit die tijd, waaronder “I Will Survive” van Gloria Gaynor.

“Reunited” was een vervolg op het in 1968 verschenen “(We’ll be) United” van hetzelfde zangduo.- Volgens Fekaris werd het nummer geïnspireerd door zijn eigen persoonlijke ervaring van het herenigen met zijn vrouw na een lange scheiding. Hij wilde een lied schrijven dat de vreugde en liefde vastlegde die hij voelde tijdens hun hereniging.

Reunited werd een daverend succes in de diverse hitparades. In de Verenigde Staten gingen meer dan 2.000.000 exemplaren over de toonbank, in het Verenigd Koninkrijk meer dan 500.000 exemplaren. Vandaar dat in de volgende jaren een aantal covers verscheen. Het lied werd later ten gehore gebracht door David Hasselhoff tijdens de Val van de Berlijnse Muur in 1989. In 2002 werd het gezongen door een Britse “Peaches and Herb”, zijnde Lulu en Cliff Richard.

Krijg de nieuwste shows in je mail!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.